lustre, aplice, corpuri de iluminat, sisteme de iluminat, plafoniere, spoturi, veioze, lampadare, lustre on line, iluminat interior, corpuri de iluminat exterior, lustra, Globo
lustre, aplice
Cauta dupa

Becuri economice

Becuri ecologice sau economice     Becul ecologic sau ...

Becuri ecologice sau economice

    Becul ecologic sau economic a aparut ca necesitate de a reduce consumul de electricitate. Uniunea Europeana a impus o politica de inlocuire a becurilor cu incandescent cu unele ecologice, fluorescente pentru a reduce cu 60% consumul de electricitate pana in anul 2020, care ar duce la o scadere cu 30 de milioane de tone a emisiilor anuale de CO2 in atmosfera.
Primele masurii luate a fost scoaterea de pe piata a unor becuri traditionale si introducerea pe piata unei varietatii de becuri economice, becuri halogene sau led. In momentul de fata in Romania este interzisa comercializarea becurilor traditionale de 100W si 75W, urmand sa fie scoase din circulatie si cele de valoare mai mica.
Becurile economice sub forma de lampi fluorescente, sunt formate din doua partii, partea electronica si tubul cu gaz, care lucreaza ca un tot unitar. Peretele interior contine o substanta fluorescenta pe baza de fosfor, iar in interiorul becului se afla un gaz la presiune joasa compus din vapori de mercur si neon, argon sau xenon, iar in momentul in care becul este conectat la o sursa de curent au loc descarcari electrice in interior, ce duce la producerea luminii.
Acest tip de becuri, se găsesc într-o mare varietate de forme şi dimensiuni,  astfel pot fi utilizate şi în cele mai mici spaţii, dar şi în hale industriale.  Exista variantele ultra mini care se pot monta in interiorul aplicelor sau a plafonierelor care sunt plate. La modele la care becul este vizibil se poate opta pentru varianta de bec cu forma rotunda, iar la candelabre se pot utiliza becurile decorative.
Becurile ecologice pot imita lumina naturala daca se folosesc mai multe tipuri de fosfor sau pot avea o nuanta de alb cald, temperatura de culoare a becului trebuie sa fie mai mica de 3000 Kelvin, pentru alb stralucitor – 3500 K, pentru alb rece – 4000 K si pentru lumina puternica de zi peste 5000K. Culorile se calculeaza cu ajutorul scarii Kelvin. Se poate alege tipul de lumină pe care doreşti să îl ai. Sunt persoane care preferă lumină rece(alba), în schimbul celei calde sau invers.
Consumul de energie este de 4-5 ori mai mic, adica poate fi redus cu pana la 80%, oferind aceeasi luminozitate.  Reduce factura la curent cu 50 – 70%,  iar lumina redata este aceeasi cu a unui bec cu incandescenta. Durata medie de functionare este cuprinsa intre 6.000 - 10.000 de ore, comparativ cu becul incandescent care are doar 1.000 de ore. Un bec ecologic cu consum de 20W este echivalentul unui bec standard de 100W. Becul economic are clasa energetic A.
Reciclarea se face in centre specializate, datorita continutului de mercur. Daca spargeri un bec economic il puneti intr-o punga sau borcan inchis ermetic si apoi il duceti la central de reciclare.

« inapoi

corpuri de iluminat, lustre, aplice, lampadare, veioze, plafoniere, spoturi, pendule, becuri, corp iluminat, lustra, sisteme de iluminat, Globo, Eglo, Tilago, Brilliant, Rabalux
Copyright © 2010 - 2011 SC Evalight SRL. Toate drepturile rezervate.
Webdesign by Icetech
lustre, aplice pe facebook lustre, aplice pe twitter